Pobjeda i tri boda za veliko zadovoljstvo svih. Tako bi se kratko moglo opisati raspoloženje u drugoligašu Lučkom nakon pobjede nad Šibenikom 1:0. Sada nakon kratkog proteka vremena pobjedu kontra Šibenika prokomentirao je trener Prenga.
– Očekivali smo da će biti teško na otvorenju sezone. Svi znamo da je otvorenje najteže, no, najvažnija su tri boda i pobjeda – u startu je kazao trener Prenga uz dodatak:
– Uglavnom sam zadovoljan s načinom na koji smo odigrali jel nam je najvažnije bilo pobjediti, a tek od trećeg-četvrtog kola tražit ćemo nešto više na planu igre od igrača.
Šibenčani su zapravo pokazali malo.
– Oni su tvrda momčad koja dobro stoji na terenu ali mi smo ih uspjeli limitirati i bili smo bolji za taj gol koji smo postigli.
Opet se kao kljućni igrač pokazao kapetan Marko Lončar, koji je osim odlićne role u obrani zabio i taj jedini pogodak na utakmici, potvrdivši tezu trenera Prenge da on momčadi daje dimenziju više. Također, trener se složio da je Marin Matoš veliko pojačanje i da njegove igre mogu samo rasti. Isto tako da Travaglia potvrđuje potencijal iz utakmice u utakmicu. Da Petroviću treba malo da se nađe u šansi i da puno radi za momčad. Šteta za Mandićevu gredu, a pohvale zaslužuju i ostali akteri susreta. Budući da je probijen led slobodno se može očekivati da Lučko može samo rasti iz utakmice u utakmicu. U subotu na rasporedu je novi zahtjevni suparnik iz Dalmacije, Dugopolje.
– Čeka nas iznimno zahtjevno gostovanje kod Dugopolja. Oni teško ispuštaju bodove kući. Na nama je da kroz pristup tražimo igru i nadam se da ćemo biti pravi i da ćemo dovoljno strpljivo čekati i dočekati da se kući vratimo neporaženi – optimistićno je kazao trener Prenga, čiju vjeru u neporaženost podgrijava i činjenica da put Dugopolja ide s znatno proširenim i jačim kadrom.
– U momčad nam se vraćaju Marinić, Juranović i B. Rihtar. Isto tako pravo nastupa stijeće Barišić. S njima dobit ćemo na kvaliteti i širini kadra, a oni nam garantiraju dubinu i okomitost – u zaključku je poručio Besnik Prenga, čija je momčad sramežljivo naznačila da bi mogla biti jedna od ugodnijih iznenađenja drugoligaške sezone. Naravno da je za takve najave prerano ali ako se po jutru dan poznaje moglo bi u Lučkom biti vedro i pretežito sunčano.
D. Topić