Nogometaši drugoligaša Lučkog danas poslije podnevnog ručka odlaze na pripreme u Sloveniju. Put Dežele, točnije Slovenj gradeca odlazi 28 igrača plus stručni stožer gdje će se boraviti sve do 30. srpnja. Pripreme Lučkog počele su 10. srpnja i u tom periodu odigrane su četri pripremne utakmice u kojima je trener Besnik Prenga dobio prvi dojam o momčadi s kojom raspolaže.

– Jako sam zadovoljan s onime što smo do sada napravili u ovom dijelu priprema. Osjeti se da je naša mlada momčad željna rada i uspjeha. Svi predanao rade i idu s stopostotnim kapacitetima. Također odigrali smo i četri pripremne utakmice, a iako rezultat nije bio u prvom planu ni na tom polju nismo razočarali – kazao je o proteklom pripremnom periodu trener Prenga čija momčad je pobjedila u Novom Mestu Krku 1:0, te Hrvatski dragovoljac u Sigetu 2:0, dok je remizirala kući s Kustošijom 1:1, i kontra Sesvete u gostima 1:1.

– Bilo je jako puno igrača na prvom dijelu priprema njih oko 50-ak. Možda nam je od igrača na probi netko i promaknuo ali mislim da smo najbolje izabrali. Još tražimo dva iskusna igrača na poziciji zadnjeg veznog i krila, a ne sumnjam da će naša agilna uprava i taj dio posla obaviti na zadovoljstvo svih. Također, moram naglasiti da će još dva do tri igrača ispasti iz kadra.
Na pripremama u Sloveniji na čemu ćete bazirati naglasak?

– Očekujem da ću još bolje upoznati karakter momčadi i da će svi još podići svoje kapacitete i spremnost. Imamo zakazane i tri utakmice koje će nam pokazati idemo li u pravom smjeru i što još treba doraditi. Također i od igrača očekujem da postanu prava škvadra – zaključio je na kraju trener Lučkog Besnik Prenga čijoj momčadi će suparnici u Sloveniji biti Rogaška 22.07. (Rogaška Slatina), Fužinar 23.07. (Ravne na Koroškem) i Publikum Ljubljana 29.07. (Slovenjgradec).

Na put u Slovenjgradec Lučko kreće u brojnoj ekspediciji, a čini ju točno 35 ljudi, što igrača, a što ljudi iz stručnog stožera. Od tog broja 28 je igrača od čega i četri najperspektivnijih juniora. Poimence to izgleda ovako: vratari: Kramer, Šostik, Šušković. Igrači u polju: Ribić, Biškup, Travaglia, F. Rihtar, Rihtar, Bee, Filipović, Lončar, Kunštić, Kčira, Mandić, Đuranović, Marinić, Djevelekaj, Janjiš, Petrović, Kchema, Budan, Ljubičić, Jong, Belak, Vajdovčić, Krpan, Knežević i Medić. Stručni stožer: Prenga, Šaka, Stamenković, Ilečić. Kordinator svih selekcija u klubu: Krešo Ganjto. Fizioterapeut Fabijan. Vođa puta/ekonom: Turk.