Druženjem i roštiljem nogometaši Lučkog u srijedu su dodatno izbrusili momčadski duh. Moglo bi se ustvrditi da su tako i simbolićno zaključili pripreme za nadolazeću sezonu koja starta idućeg vikenda dolaskom Šibenika u Zagreb.

– Jako sam zadovoljan s odrađenim u pripremama. Sve što smo zacrtali smo i odradili. Kod igrača zalaganje, volja i htijenje bili su maksimalni što nam je dodatno olakšalo rad – prokomentirao je netom odrađene pripreme za nadolazeću sezonu trener Lučkog Besnik Prenga. Klub u prvenstvo kreće s ambicijama ostanka u ligi.

– Mi smo mlada momčad i jedini cilj nam je ići utakmicu po utakmicu u kojima ćemo nastojati što više napredovati u svim segmentima. Jasno, kanimo tako i ostvarivati pozitivne rezultate i sakupljati bodove s kojima bi naposlijetku bili što više u redoslijedu ali naravno da je primarni cilj ostanak u ligi.

Inače, trener Prenga zadovoljan je s kadrom s kojim raspolaže. Uglavnom to su mladi igrači, a dolaskom u poslijednji ćas iskusnog vratara Koprića trebao bi dodatno učvrstiti momčad. U zadnjem redu obrane pak caruje kapetan Lončar, koji mladoj momčadi Lučkog daje dimenziju više što potvrđuje i sam trener Prenga.

– Naš kapetan Lončar drži svlačionicu i sretni smo što ga imamo. Osim toga u igri odiše mirnočom i stabilnošću što pozitivno djeluje na čitavu momčad.
U sredini pak nameće se polako i novopridošli Marin Matoš, a u napadu golgeterske sposobnosti potvrdio je dokapetan Borna Petrović. Nabrojani igrači bi trebali biti kostur momčadi od koje se očekuje da igra otvoreno.

– Zatvoreno sigurno nećemo igrati jel nam to naša mladost ne dozvoljava. Do uspjeha možemo jedino kroz posijed i kombinatoriku.
U subotu na “la bombonieru” stiže Šibenik.

– Momčad sa Šubičevca ne samo da je zahtjevna nego ima i reputaciju i ime. No, unatoč tome spremni smo za njih, a uz to igramo kući gdje nikome neće biti lako pred našim navijačima koje ovim putem i pozivam da nas podrže u što većem broju – u optimistićnom tonu zaključio je na kraju najavu drugoligaške sezone Lučkog trener Besnik Prenga, koji je protekle sezone s juniorima Lokomotive osvojio prvenstvo i pomrsio račune Dinamu, Hajduku, Rijeci i Osijeku. Može li Prenga i ove sezone u seniorskoj konkurenciji sa svojom mladošču pomrsiti račune nekim novim klubovima? Na to pitanje jedini pravi odgovor dat će vrijeme.